Jump to content
The library informs: Använda giltigt bibliotekskort i Nordens hus bibliotek för att logga in på sidan
Cover for Brinnande kust
Isbn: 978-87-2812-962-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: February 2022

E-book

Brinnande kust

När Michael Courtney, en av första världskrigets allra skickligaste piloter, störtar i Frankrike har han turen på sin sida. Alldeles i närheten bor den ädla Centaine de Thiry, som inte bara räddar hans liv, utan även blir hopplöst förälskad. Efter att Michael återvänt till Sydafrika lämnas Centaine ensam kvar - gravid med hans barn. För att återförenas med sin älskade ger hon sig så småningom ut på en lång resa över Atlanten, men något går fel. Skeppet förliser och plötsligt är en hjälplös Centaine fast i hajrika vatten utanför den ökända Skelettkusten. Ska hon försöka simma till land, där allt som väntar henne är öken? Finns det överhuvudtaget något hopp om räddning?

Brinnande kust är den fjärde delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone