Jump to content
The library informs: Använda giltigt bibliotekskort i Nordens hus bibliotek för att logga in på sidan
Cover for Släke
Isbn: 978-91-8000-326-1
Publisher: Word Audio Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2022
Narrator: Reine Brynolfsson
Length: 12 hours 55 minutes

Audiobook

Släke

Nu i ny uppläsning av Reine Brynolfsson!

Fredrik Broman, nyinflyttad polis från Stockholm, tjänstgör sin första sommar på Gotland. Sent en kväll blir han uppringd av en äldre man som beklagar sig över att en Volvo står felparkerad vid en badplats. Den luktar konstigt också. Som släke – rutten tång.

Motvilligt åker Fredrik dit för att ta sig en titt. Den gamle mannen visar sig ha rätt. Det står en obehaglig stank kring bilen. En snabb blick i den vita takboxen ger förklaringen: inuti ligger resterna av en död man – han påminner om ett slaktat djur.

En hektisk jakt på en brutal mördare drar i gång. Kvällstidningarnas löpsedlar döper det gotländska sommarparadiset till ”skräckens ö”. Och för Fredrik och hans familj förvandlas drömmen om ett lugnt liv på landet till en mardröm när de inser att det fasansfulla finns alldeles inpå knutarna.

Håkan Östlundh har av flera recensenter kallats Gotlands deckarkung. "Släke" är första delen i hans serie om Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen.

”Håkan Östlundhs första försök i kriminalgenren måste anses som lyckat. Boken borde ligga högt i SVT:s hög med tänkbara manus att dramatisera.”
Upsala Nya Tidning

”Han lyckas bygga upp en riktigt ruskig och smått overklig stämning på det annars sommarfagra Sudret, och hans historia blir både dramatisk och spännande.”
Ola Sollerman, Gotlands tidningar


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone