Jump to content
The library informs: Använda giltigt bibliotekskort i Nordens hus bibliotek för att logga in på sidan
Cover for Beröring / Vi är alla lika fjärran från kärleken
Isbn: 978-91-8825-337-8
Publisher: Bokförlaget Tranan
Category:
Novels
Accessible since: March 2018

E-book

Beröring / Vi är alla lika fjärran från kärleken

ADANIA SHIBLI (f. 1974) är en flerfaldigt prisbelönt palestinsk författare och dramatiker. I en utgåva med två fristående kort­­romaner -- Beröring och Vi är alla lika fjärran från kärleken -- presenteras hon nu för första gången på svenska, i översättning från arabiska av Jonathan Morén respektive Anna Jansson.

Beröring är en berättelse om en flickas försök att förstå sin plats i världen. Hon betraktar hur gräset växer eller hur solljuset förvandlar en rostflaga till guld -- i hennes värld ges detta samma vikt som en brors död eller en pågående massaker. Shibli väger varje intryck på våg, medan historien pågår mellan raderna.

Vi är alla lika fjärran från kärleken inleds med att en ung kvinna ombeds skriva ett brev till en okänd man. En passionerad brevväxling tar vid, tills mannens svar en dag upphör. Genom löst samman­satta be­rättelser i samma anda -- alla om kär­lek som avbryts, inte besvaras eller bara befinner sig på ouppnåeligt avstånd -- ­väver Shibli ihop en roman som är lika vacker som den är sorglig.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone